GeoWeek FACTO GEO


Tijdens de GeoWeek hebben ruim 7000 leerlingen de wereld van Geo ontdekt. In het hele land werden onder begeleiding van 80 verschillende bedrijven en organisaties geoexpedities verzorgd.

FACTO GEO heeft 2 Geo-expedities verzorgd op middelbare scholen, in Dronten en in Monnickendam. Tijdens de gastles hebben de scholieren in theorie en in praktijk kennis gemaakt met GIS en het veelzijdige werk van de landmeter.

De leerlingen gingen aan de slag met Geodata op hun telefoon: ze beheerden met behulp van een slimme App het schoolplein op de kaart.

GeoExpedities Dronten en Monnickendam
De eerste gastexpeditie werd gehouden in een klas met leerlingen uit VWO 3 van het Ichtus College in Dronten. Lees meer op de website van het Ichtus College. https://www.ichthusdronten.nl/nieuws/ichthus-dront...


Op de foto collega Henk Pauw met leerlingen van het Ichtus College.

Tijdens de tweede geo-expeditie hebben onze geo-experts ook de leerlingen van de 3VMBO-t klas op het Bernard Nieuwentijt College in Monnickendam enthousiast kennis laten maken met landmeten en geo-informatie.

FACTO GEO: Zet je schoolplein op de kaart met GIS!
Het thema van onze gastexpeditie was: "Zet je schoolplein op de kaart met GIS!" Tijdens deze expeditie maakten de leerlingen kennis met landmeten en geo-informatie.

Geo-professional Henk Pauw vertelde in de klas over de diverse facetten van het geo-vakgebied, zoals GIS, GEO en landmeten en topografie vroeger en nu.

Na deze theoretische kennismaking met GEO mochten de scholieren aan de slag op het schoolplein onder begeleiding van onze ervaren geo-expert Paul Bollebakker. Paul heeft de werking van de Total station en GPS toegelicht. Ook gingen de scholieren aan de slag met ArcGis Online op hun telefoon: met behulp van hun mobiele telefoons hebben zij diverse kaartnotities van hun schoolplein op de “kaart” gezet m.b.v. ArcGIS Online. (ArcGIS Online is een platform voor het creëren en delen van interactieve kaarten en apps.)


Op de foto Paul Bollebakker op het schoolplein van het Bernard Nieuwentijt College.


Op GeoExpeditie met FACTO GEO

Wat is de GeoWeek?

Aan de twaalfde editie van de GeoWeek deed een recordaantal deelnemers mee. Zevenduizend leerlingen, verspreid over het hele land. FACTO GEO heeft hier aan bijgedragen door twee gastexpeditie te geven, in Dronten en in Monnickendam.

De GeoWeek is een initiatief van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG). Tijdens deze week gaan leerlingen tussen de 10 en 15 jaar op expeditie met aardrijkskunde. Professionals uit de bodem-, water- en geo-informatiesector organiseren een bedrijfsbezoek, veldwerk of gastles en delen zo hun expertise. Door ‘zelf te doen’ kunnen leerlingen de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde en de beroepspraktijk van geografie ontdekken.

Wellicht creëren deze expedities de geotechnici van de toekomst!

De GeoWeek in 2019 is van 3 tot 7 juni.

WWW.GEOWEEK.NL